Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa – Podprogram 2020 – Efekty

Towarzystwo Wspierania Rodziny i Dziecka Alia z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Poznaniu realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2020 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  grudzień 2020 – październik 2021.

Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, mus jabłkowy, powidła śliwkowe, fasolka po bretońsku);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, płatki owsiane, ryż biały, kasza jęczmienna, herbatniki maślane, kawa zbożowa rozpuszczalna),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, szynka wieprzowa mielona, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy).

Pomoc żywnościowa trafiła do 1013 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego

Wydaliśmy osobom potrzebującym:

o 66,2565 ton żywności;

o 5914 paczek żywnościowych;

o 0 posiłków;

W ramach POPŻ Podprogram 2020 dla 338 rodzin korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono  porady o zdrowym odżywianiu się w ramach działań towarzyszących:

•      Edukacji finansowej – 0 spotkań dla  0 uczestników

•      Kulinarnych – spotkania i warsztaty zdalne dla 3 uczestników.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *