Warsztaty kulinarne – 17.07 – relacja

Dnia 17.07.2020 w świetlicy w Urzędzie Miasta i Gminy Skoki odbyły się Warsztaty Kulinarne dla odbiorców pomocy żywnościowej.

Uczestnicy zapoznani zostali z przepisami na potrawy, które można przygotować z otrzymywanych produktów żywnościowych, a następnie wspólnie pod okiem instruktorki przygotowane zostały posiłki według przepisu.

Nie mogło zabraknąć oczywiście wspólnego spożycia sporządzonych potraw. Jest to również bardzo istotna część warsztatów, gdyż pozwala na budowanie relacji, wymaganych później do wzajemnego wsparcia i samopomocy.

Dla zainteresowanych w galerii poniżej zamieszczamy przepis na pyszny obiad – Pesto z natki marchewki oraz na zdrową przekąskę – Ciasteczka owsiane z marchewką. 

Warsztaty zrealizowane zostały w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.